Annons

En ödmjuk popprinsessa

Kylie Minogue är en av världens mest framgångsrika artister. Trots det talas det mer om hennes stjärt än hennes stämband. Sångerskans sexiga framtoning har blivit alltmer medveten.
Nyheter • Publicerad 15 december 2003

Med titeln på nya albumet Body language tar hon steget fullt ut och varudeklarerar sig själv.

- Men det betyder inte att det är viktigare än musiken. Däremot har jag insett att det ena inte kan existera utan det andra. Det här är mitt sätt att omfamna alla sidor av min personlighet. Det är så här jag vill kommunicera med min publik, säger hon.

Annons

När Kylie Minogue ska beskriva sig själv med ett ord använder hon ordet föränderlig. Vilket inte är så konstigt. Genom åren har australiskan visat sig vara en kameleont som byter stil som andra byter skjorta. Därför är det bara logiskt att hon är stajlad som 60-talets sexbomb Brigitte Bardot på omslaget till den nya skivan.

- När jag bläddrade igenom en bok såg jag några fantastiska bilder på henne. Jag ser henne som den perfekta pinuppan. Hon var både kokett och rock?n?roll på en och samma gång.

Skapandet är inte jobbigt

Men det visuella är som sagt inte allt. I den rent artistiska delen av konceptet ingår också att gå vidare med musiken. Kylie Minogue ser Body language som en självklar fortsättning på den två år gamla megasuccén Fever. Soundet doftar fortfarande electro, men helheten är djupare och funkigare.

- Jag tar risker med den här plattan, men den var samtidigt ganska lätt att göra.

Fever sålde hela sex miljoner exemplar, men Kylie påstår själv att hon inte kände av pressen att prestera en ny storsäljare särskilt mycket när skapelseprocessen väl satte i gång. Det är inte den konstnärliga biten av arbetet som är pressande, menar hon.

- Jag hatar egentligen att säga det, men promotionbiten är tuff. Det tillhör förmodligen den jobbigaste delen av det här yrket.

Vid det här laget är Kylie inne på sitt sextonde år i skivbranschen, och har egentligen inte så mycket kvar att bevisa. Däremot säger hon sig vara "extremt tacksam" över att hon överlevt i den så länge.

Ödmjuk som få

Att hon kallas The Princess Of Pop smickrar henne. Det är så hon skulle vilja bli ihågkommen. Men kaxigare än så blir Kylie Minogue aldrig. Ödmjukhet är av allt att döma en dygd i hennes värld, något som inte minst framkommer när hon blir tillfrågad om sin långlivade popularitet.

Annons

- Jag tror den främsta anledningen är att jag alltid har varit mig själv. Det hade inte funkat att förställa sig så här länge. Sedan försöker jag i allmänhet vara positiv och lättsam. Visst har jag också låga perioder, men det är bara för att kunna resa mig upp igen.

Ser du inga nackdelar med att vara popidol?

- Jag känner mig alltid lite obekväm med att prata om nackdelar. Eftersom jag ständigt får nya möjligheter att göra spännande saker är den personliga belöningen stor, och det väger upp det mesta. Men bristen på privatliv och folks förmåga att hitta på rykten är helt klart jobbigt.

Ryktena på senare tid har förstås mest handlar om hennes franske pojkvän, skådespelaren Olivier Martinez.

Vet du vad som händer i framtiden?

- Nej, faktiskt inte. Det är möjligt att jag fortsätter stå på scen tills jag är femtio, men då kanske ingen vill se mig längre. Äktenskap och barn finns också med

i bilden, men jag vet inte när eller hur. (PM)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons