Annons

En begärs häktad för Husbymord

En av de två personer som greps i samband med ett mord i Husby i måndags har begärts häktad. Den andre mannen som anhölls har släppts.
Brott • Publicerad 3 juni 2021
STOCKHOLM 20210531Polis på plats i Husby i nordvästra Stockholm efter mordet i måndags. Arkivbild.
STOCKHOLM 20210531Polis på plats i Husby i nordvästra Stockholm efter mordet i måndags. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Åklagaren har begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för ett mord som inträffade i Husby i västra Stockholm i måndags. Ytterligare en man som varit anhållen har släppts på fri fot.

"Misstankarna mot den andra mannen har försvagats, men han har ännu inte avförts från utredningen", säger kammaråklagare Alexandra Bittner som är förundersökningsledare.

Annons

Häktningsförhandlingen i Solna tingsrätt är inbokad klockan 09.30 i morgon fredag.

Dödsskjutningen skedde den 31 maj, då flera personer vid 15.30-tiden larmade om skottlossning nära stadsdelens tunnelbanestation. Den skjutne, en man i 25–30-årsåldern, fördes allvarligt skadad till sjukhus där han avled.

Polisen utreder om det finns någon koppling mellan Husbymordet och ett mord som skedde strax före midnatt samma dygn i närliggande Hjulsta.

En man i 30-årsåldern hittades då skottskadad på en parkeringsplats.

Han fördes till sjukhus, men senare under natten meddelade polisen att han avlidit. I det ärendet har ingen misstänkt person gripits än.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons