Annons

Galleria utrymdes efter felaktigt vapenlarm

Köpcentret Emporia i Malmö utrymdes under fredagen efter att polisen larmats om en person med vapen. Men inget vapen hittades och enligt polisen rör det sig om ett missförstånd.
Brott • Publicerad 7 oktober 2022
Efter larm om en person med vapen utrymdes köpcentret Emporia i Malmö. Vid 15-tiden kom beskedet att alla våningsplaner är genomsökta och att ingenting har hittats.
Efter larm om en person med vapen utrymdes köpcentret Emporia i Malmö. Vid 15-tiden kom beskedet att alla våningsplaner är genomsökta och att ingenting har hittats.Foto: Johan Nilsson/TT

En utrymning påbörjades sedan en uppringare sett en person med ett vapenliknande föremål i anslutning till centret. Larmet kom in till polisen strax före klockan 14 på fredagen.

Polisen hittade en person som stämde överens med beskrivningen som hämtades in för förhör. Mannen var aldrig gripen och försattes på fri fot under kvällen.

Annons

"Polisen har fått en förklaring till vad det var som misstogs för ett vapenliknande föremål. Inget brott misstänks i ärendet som nu är avslutat", skriver polisen på sin hemsida.

När polisen sökte igenom köpcentret drogs det bland annat hårt i dörrar, vilket orsakade höga ljud som tolkades som skottlossning.

Runt en timme efter larmet kom polisen med beskedet att alla våningsplan i köpcentret sökts igenom och att inget vapen eller farligt föremål har hittats.

Tidigare i år, den 19 augusti, sköts en 31-årig man till döds i köpcentret. En kvinna, som bara råkade vara på platsen, skadade svårt när gärningsmannen öppnade eld mitt i fredagsrusningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons