Annons

Embracer köper bolag för miljarder

Ekonomi • Publicerad 5 augusti 2021
Karlstadsföretaget Embracer har lagt vantarna på ytterligare åtta företag i datorspelsbranschen. Arkivbild.
Karlstadsföretaget Embracer har lagt vantarna på ytterligare åtta företag i datorspelsbranschen. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix/TT

Datorspelskoncernen Embracer har köpt ytterligare åtta bolag inom spelutveckling för sammanlagt cirka 2,7 miljarder kronor, räknat på kassa- och skuldfri basis. Merparten, cirka 2,1 miljarder, betalas kontant och resten med nyemitterade aktier i Embracer, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Förvärven väntas bidra med mellan 2 och 3 miljarder kronor i omsättning och 350–550 miljoner kronor i operationellt rörelseresultat under 2022–2023, enligt Embracer.

Den mest betydande av de åtta affärerna är, enligt Embracer, köpet av Crazy Labs. Övriga förvärvade bolag är Grimfrost, 3D Realms, Slipgate Ironworks, Digixart, Force Field, Easy Trigger och Ghost Ship Games.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons