Annons

Norling: "Jag håller honom väldigt högt"

Först sänkte han Djurgården med två mål.
Sedan hyllades Tarik Elyounoussi av AIK-tränaren.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2019
Tarik Elyounoussi hyllades av AIK-tränaren Rikard Norling efter derbysegern mot Djurgården.
Tarik Elyounoussi hyllades av AIK-tränaren Rikard Norling efter derbysegern mot Djurgården.Foto: Anders Wiklund/TT

Matchförberedelserna inför derbyt på Tele2 arena fick Norling att lyfta på blicken. Från ingenstans såg han plötsligt hur viktig och nyttig anfallaren Tarik Elyounoussi har varit för AIK.

– Det var en lite aha-upplevelse i förberedelser till den här matchen, säger han.

Annons

– Jag har väl kanske inte förstått… Att han har varit bra och så, men att förstå hur mycket nytta han har gjort genom alla matcher.

"Facitbeteenden"

I genomgången av matchklipp – där Norling kollade likheter och olikheter i Djurgårdens spel den här och förra säsongen – såg han Elyounoussis rörelser och agerande mer tydligt än tidigare.

– Där och då var det facitbeteenden. Då fick jag verklighet den där aha-upplevelsen; hur bra och skicklig han är rent taktiskt.

– Han har gått ner från en forwardsposition till en pocket- eller mittfältsroll. I dag var han riktigt bra i den, han gjorde två mål och dessutom gjorde han avslutningen av matchen väldigt bra när han stängde tillsammans med Henok (Goitom) väldigt bra.

Den norske landslagsanfallaren Tarik Elyounoussi var också skillnaden i derbyt mot Djurgården på Tele2 arena.

I 51:a minuten mötte han Daniel Sundgrens inlägg med högerfoten och prickade in gästernas 1–0-mål till vänster om målvakten Per Kristian Bråtveit.

Tolv minuter senare bjöd 31-åringen på ett fint tekniskt nummer alldeles framför AIK-klacken.

Elyounoussi löpte in bakom Djurgårdens mittbackar och kom perfekt till Sebastian Larssons långa, höga boll. Sedan satte han upp foten och med en fin skarv och båge ökade han på till 2–0.

– Alla vet att han har en bra fot och jag älskar att springa i djupet, så vi har pratat om det här under träningarna. Om vi får något sådant här läge där motståndaren inte är i balans eller inte har koll, då ska jag ha lite ögonkontakt och springa, säger han.

– Jag trodde det var offside för att jag sprang lite tidigt. Men det var en perfekt pass och fick jag en bra träff också.

"Älskar djupledsmål"

Annons

Men mer än så ville han inte prata om sina fullträffar i derbyt.

Trots två mål var 31-åringen noga med att påpeka att segern inte handlade om hans prestation, utan om lagets spel i sin helhet.

Däremot var han nöjd över Rikard Norlings beröm och framför allt att han gjorde en bra match inför ögonen på Norges förbundskapten Lars Lagerbäck.

– Det var viktigt för mig att visa att jag vill spela för landslaget, säger han och tror att Lagerbäck lämnade arenan med en nöjd känsla.

– Han älskar djupledsmål och han kanske kommer att visa det här när vi kommer till nästa samling.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons