Annons

Elins sköna fredag

Nominerad till två Rockbjörnar och seger i Morgonpassets jullåtsfestival. En bra fredag för Elin Sigvardsson från Mönsterås
Nyheter • Publicerad 13 december 2003

På fredagen var det klart. Svenska folket hade då bestämt att Elin Sigvardsson skulle vara en av de artister som nominerades till Aftonbladets musikpris Rockbjörnen. I kategorierna Årets Svenska Kvinnliga och Årets Svenska Nykomling.

- Va!? Det visste jag inte!, säger Elin Sigvardsson när Barometern-OT ringer för att gratulera.

Annons

Tillsammans med Carola, Lisa Miskovsky, Pauline och Robyn är hon kvar som kandidat till Årets Svenska Kvinnliga när röstningen går in i den avgörande fasen.

Elin Sigvardsson vill inte gissa hur det går.

- Det var ett tag sedan jag släppte min platta, men å andra sidan har mina låtar spelats rätt mycket i radion. Jag vet inte alls hur det går, säger hon.

Tror på Gonzáles

I kategorin Årets Svenska Nykomling slåss hon mot Moneybrother, José González, Pauline och Jamie Meyer.

- Jag tror på José, men jag hoppas på att vinna, säger Elin Sigvardsson och avslöjar att hon gillar González skiva.

Två nomineringar till Rockbjörnen, alltså. Men fredagen hade mer att ge till Mönsteråstjejen.

På morgonen stod det klart att hon hade vunnit jullåtsfestivalen i Morgonpasset

i P3. Juryn där bestod av Annika Lantz, Bobbo Krull och Germund Stenhag.

Melankolisk jullåt

Annons

Elins låt Love me without heart är ingen typisk jullåt med bjällerklang och tomtar, berättar hon.

- Det är en ganska deppig låt om hur det är när allt måste vara bra och man måste vara lycklig, som det är för många vid jul. Jag fick tänka tvärtom när jag skrev den, för jag känner väldigt mycket för julen, berättar hon.

Som Barometern-OT tidigare har berättat är det tänkt att Elin Sigvardsson ska släppa uppföljaren till årets skiva, Saturday Light Naive, nästa höst. Förra lördagen avslutade hon sin höstturné

i Oskarshamn och i vår är det inspelning av det hittills namnlösa albumet som gäller.

- Jag hoppas att jag kan gå in i studion i mars, för jag vill gärna släppa en singel innan sommaren, berättar Elin Sigvardsson. Sedan blir det nog turné till sommaren och hösten.

pelle.johansson@barometern.se

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons