Annons

Elever skadades av kraftig smällare i matkö

Brott • Publicerad 1 april 2022
Ingen person har gripits efter händelsen. Arkivbild.
Ingen person har gripits efter händelsen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Flera elever skadades när en så kallad banger, en kraftig smällare, kastades in i matkön under fredagslunchen på en högstadieskola Nyköping, rapporterar P4 Sörmland.

En elev fick skador på en fot, och sex personer fick brända klädesplagg och ont i öronen, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

"Skolsyster har undersökt de drabbade och någon är skickad vidare till sjukhus", skriver polisen.

Peter Sund, biträdande rektor vid Nyköpings högstadium, säger till Södermanlands Nyheter att skolan ser mycket allvarligt på det som hänt.

– Vi jobbar stenhårt med att vi ska ha en trygg skol- och studiemiljö för våra elever och en sådan här sak förstör massor av det arbetet. Det är en oerhört allvarlig händelse. Först och främst för de stackars elever som befann sig närmast och fick erfara de direkta konsekvenserna av det, säger han till tidningen.

Händelsen utreds som framkallande av fara för annan, misshandel samt brott mot lagen om explosiva varor. Ingen person är gripen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons