Annons

Elbolag startar kraftstationer tidigare

Energi • Publicerad 10 augusti 2023
Elbolaget Mälarenergis kraftstationer har startat tidigare än normalt, enligt företaget. Arkivbild.
Elbolaget Mälarenergis kraftstationer har startat tidigare än normalt, enligt företaget. Arkivbild.Foto: Staffan Almquist/TT

Höga vattenflöden efter de senaste dagarnas nederbörd gör att elbolaget Mälarenergi nu har startat sina kraftstationer tidigare än normalt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Sedan början på veckan är samtliga stationer igång.

Annons

– Det är inte normalt för årstiden utan det vanliga är att vattenkraften kommer igång när höstens regn sätter fart, säger Jenny Holmberg, pressansvarig på Mälarenergi till TT.

Företaget uppmanar till försiktighet eftersom det fortfarande är "mycket aktivitet nära vattendragen" och att vattnet kan "strömma rejält på sina håll".

Flödena i Svartån, Kolbäcksån, Hedströmmen och Arbogaån påminner nu om en "vårflod" och Mälarenergi har därför en elproduktion som de annars inte skulle ha, enligt Jenny Holmberg.

– Människor på vattenkraften jobbar för fullt för det här är inte normalt men den det är inga bekymmer för anläggningen, säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons