Annons

Ejdsell vänder hem till Färjestad

Ishockey • Publicerad 9 maj 2019
Victor Ejdsell, vänster, under en av sina blott sex NHL-matcher för Chicago den här säsongen. Arkivbild.
Victor Ejdsell, vänster, under en av sina blott sex NHL-matcher för Chicago den här säsongen. Arkivbild.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Victor Ejdsell lyckades inte ta en ordinarie plats i NHL-laget Chicago. Den 23-årige ishockeyforwarden flyttar hem till Karlstad och Färjestad i SHL efter att mestadels ha spelat i AHL-laget Rockford den gångna säsongen.

– Det känns alltid bra att komma hem. Magkänslan sade att det var hit jag skulle, säger Victor Ejdsell i ett videoklipp på Färjestads webbplats.

Annons

Ejdsell var lagkapten i Färjestads J20-lag säsongen 2014–2015 och fick då även debutera i SHL. Efter vändor i allsvenska Timrå och Karlskoga slog han igenom i HV71 säsongen 2017–2018. 34 poäng, 20 mål och 14 assist, på 50 SHL-matcher banade väg för det avslutade äventyret i Nordamerika.

Victor Ejdsell har skrivit på för två år i Färjestad.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons