Annons

Efterlyst för brutalt rån greps efter jakt

Brott • Publicerad 1 april 2021
En 24-årig man som varit efterlyst efter ett brutalt rån på Öland har gripits. Arkivbild.
En 24-årig man som varit efterlyst efter ett brutalt rån på Öland har gripits. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra personer bands till händer och fötter och hotades till livet, flyktbilen kraschades och Ölandsbron stängdes av polisen.

Två personer har hittills dömts för inblandning i det brutala butiksrånet i Böda i somras. På onsdagskvällen greps en tredje man, en 24-åring som hittills varit på flykt. Gripandet, som P4 Kalma r var först att berätta om, skedde i Laholmstrakten sedan en polispatrull fått syn på honom.

Annons

– Vi har inte fått alla detaljer kring hur gripandet gick till, men tydligen försökte han först springa därifrån men greps efter en kortare jakt, säger åklagaren Kjell Janneson till Barometern.

Mannen häktades i sin frånvaro i november och har varit internationellt efterlyst.

I början av mars dömdes en 31-årig man till sex års fängelse för att ha genomfört det grova rånet tillsammans med 24-åringen. En 21-årig man dömdes samtidigt till sex månaders fängelse för grovt skyddande av brottsling.

Rånarna kom enligt åtalet över cirka en halv miljon kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons