Efter rånet i Bergavik – polisen vill ha tips

Polisen vill ha kontakt med en cyklist och två joggare efter att en man rånades i Bergavik under torsdagskvällen.
Kalmar • Publicerad 1 mars 2019 • Uppdaterad 4 mars 2019

Strax innan klockan åtta på torsdagskvällen utsattes en man för ett väpnat rån av tre gärningsmän mittemot Kalmarsundsskolan. De misstänkta gärningsmännen hotade mannen med pistolliknande föremål samt att misshandla honom.

Vid rånet tvingades mannen att lämna ifrån sig några väskor samt sin cykel. En väska och cykel hittades senare i närområdet av polis. Mannen larmade ringde själv 112 efter rånet.

Precis innan rånet ska mannen ha mött en cyklist och två joggare i området. Polisen vill nu ha kontakt med de personerna, oavsett om de gjort några iakttagelser eller inte.

Samtidigt ber polisen alla som som gjort iakttagelser i området att höra av sig.

”Vid förnyade förhör under fredagen med den drabbade mannen har han beskrivit att brottsplatsen är vid grönområdet bakom pulkabacken, nedanför lekplatsen, på cykelvägen som går från Bergaudd mot Tre Vänners väg i Kalmar”, skriver polisen på sin hemsida.

Amelia RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.