Annons

Efter Kenneth: Kolerautbrott i Moçambique

Moçambique • Publicerad 2 maj 2019
En pojke rensar upp på en väg i den svårt drabbade kuststaden Pemba med hjälp av en spade.
En pojke rensar upp på en väg i den svårt drabbade kuststaden Pemba med hjälp av en spade.Foto: Tsvangirayi Mukwazhi/AP/TT

Ett utbrott av kolerasmitta har konstaterats i norra Moçambique, efter cyklonen Kenneths framfart förra veckan.

Kenneth jämnade hela byar med marken med vindar med hastigheter på över 75 meter per sekund. Minst 41 personer omkom till följd av ovädret

Annons

14 fall av kolera har bekräftats, varav merparten i hamnstaden Pemba, säger Anastacia Lidimba, vårdchef i provinsen Cabo Delgado, till den lokala tv-kanalen STV.

Kenneth svepte in över Moçambique när landet fortfarande höll på att återhämta sig från förödelsen av cyklonen Idai, som skördade mer än 1 000 liv i sydöstra Afrika några veckor tidigare.

Världshälsoorganisationen WHO beräknar att över 188 000 personer behöver vård eller riskerar att drabbas av sjukdom. Totalt 17 vårdinrättningar har skadats i ovädret.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons