Annons

Efter avtalet – Israel och UAE möts i Berlin

Mellanöstern • Publicerad 6 oktober 2020
Israels utrikesminister Gabi Ashkenazi hälsar coronavänligt på Förenade arabemiratens utrikesminister Abdullah bin Zayed al-Nahya under besöket i Berlin.Foto: Michele Tantussi/Pool via AP/TT

Förenade arabemiraten och Israels utrikesministrar möttes under tisdagen i tyska Berlin – det är första gången de både ländernas utrikesministrar möter varandra. Mötet ses som ytterligare ett steg på normaliseringens bana efter att de både länderna undertecknade det så kallade Abrahamavtalen i Vita huset i september.

Israels Gabi Ashkenazi och dennes emiratiska kollega Abdullah bin Zayed al-Nahyan sammanträdde under dagen bakom stängda dörrar i den tyska huvudstaden. Tillsammans med Tysklands utrikesminister Heiko Maas besökte ministrarna även Berlins minnesmonument över förintelsen.

Besöket ses som symboliskt viktigt för normaliseringen av de båda ländernas relation – endast fyra arabländer har i nuläget erkänt Israel. Höstens fredsavtal med Förenade arabemiraten och Bahrain ses därav som diplomatiskt viktiga för landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons