Annons

Ebba Busch: Politiker har övergett vissa orter

Styrande politiker har i praktiken övergivit vissa orter. Det hävdar KD-ledaren Ebba Busch.
Politik • Publicerad 4 juni 2021
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) hälsas av vd och grundare Ahmed Abdirahman.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) hälsas av vd och grundare Ahmed Abdirahman.Foto: Claudio Bresciani/TT

Vården, brottsbekämpningen och skatter stod i fokus för KD-ledarens tal på Järvaveckan. Några nyheter för dagen presenterade hon inte, i stället upprepade hon partiets förslag på några områden, bland annat inom sjukvården.

– 
Vi är det enda partiet som har modet att avskaffa regionerna. Våra egna regionpolitiker vill avskaffa sig själva. Det är ledarskap. Därför måste ni höja er röst. Kräv att man går från 21 ansvar till ett nationellt ansvar för vården. Var du bor ska inte avgöra dina chanser att överleva svår sjukdom. Så är det idag, säger Busch.

Sänkt skatt

Annons

Inom brottsbekämpningen påminde hon om partiets förslag om att bland annat införa kronvittnen och anonyma vittnen och att vad som sägs i förundersökningar ska kunna gälla under rättegången.

I skattepolitiken vill KD ha dubbla jobbskatteavdrag för de som står långt från arbetsmarknaden, eftersom det ska alltid löna sig mer att jobba.

Efter talet fick Ebba Busch frågor om förslaget partiet presenterade nyligen för att stoppa brott i arbetslivet som är kopplade till arbetskraftsinvandring.

Samla data

I en debattartikel härom dagen i Aftonbladet skrev bland andra Ebba Busch att:

"Migrationsverket ska uppta, lagra och söka biometriska data av alla utlänningar som söker sig till Sverige".

På en fråga om det bara ska gälla invandrare svarade nu Ebba Busch att det inte bara gäller invandrare.

– Det här ska kunna gälla alla i Sverige, säger hon.

På frågan om det alltså inte bara gäller invandrare, utan även att "Birgitta 95 år" ska lämna de här uppgifterna, svarade Ebba Busch:

– Ja, eller Britt-Marie 45 också.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons