Annons

Ebba Busch: Extraval vore onödigt

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch kallar ett extraval för "i grunden onödigt" i sitt tal under den digitala Almedalsveckan.
Politik • Publicerad 4 juli 2021
Kristdemokraternas partiledare under den digitala Almedalsveckan.
Kristdemokraternas partiledare under den digitala Almedalsveckan.Foto: Ali Lorestani/ TT

Ebba Busch vill bort från det hon kallar för prestigetänkande och revirstrider, säger hon.

– Ett extraval vore förstås inte onödigt i bemärkelsen att folket på så sätt fick möjligheten att säga sitt. Däremot vore det onödigt så till vida att de flesta förväntar sig att politiker är vuxna nog att lösa svårigheter, säger Ebba Busch.

Annons

I talet tar hon bland annat upp "olagligt långa" vårdköer – som ska lösas med hjälp av "århundradets vårdreform" – och kriminaliteten i samhället. Hon kommenterar däremot inte att hon i fredags skrev under ett strafföreläggande där hon erkänt grovt förtal.

Hon föreslår fler befogenheter och fler poliser för att komma åt gängkriminalitet och tar upp den i onsdags ihjälskjutne polismannen i Biskopsgården i Göteborg.

– Tillit. Att kunna förlita sig på det vi skapat tillsammans. Att äga vissheten att vårt samhälle skyddar oss. Allt fler upplever att detta håller på att gå oss ur händerna, säger hon.

Busch försvarar också sitt användande av uttrycket "hjärtlandet", hennes amerikanskt klingande beskrivning av landsbygden och de mindre städerna, under sitt tal inför misstroendeomröstningen mot Stefan Löfven för två veckor sedan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons