Annons

EA visade upp "Star wars jedi: Fallen order"

Spel • Publicerad 9 juni 2019
Ljussabeln är central i "Star wars jedi: Fallen order". Men Cal Kestis kan även använda sig av "kraften", för att exempelvis frysa fiender och objekt. Pressbild
Ljussabeln är central i "Star wars jedi: Fallen order". Men Cal Kestis kan även använda sig av "kraften", för att exempelvis frysa fiender och objekt. PressbildFoto: EA/TT

Tv- och dataspelsjätten Electronic Arts (EA) smygstartade årets E3-mässa med att visa en drygt 14 minuter lång från det kommande och hajpade "Star wars jedi: Fallen order".

Spelet utspelar sig strax efter händelserna i "Star wars: Revenge of the sith", när kejsarens soldater är ute för att döda alla kvarvarande jedi-riddare. Spelaren iklär sig rollen som protagonisten Cal Kestis – en jedi-lärling som under spelets gång utvecklas i den ädla konsten i att vara just en jedi.

Annons

Av speldemonstrationen att döma kommer spelaren att serveras en relativt linjär upplevelse där man med hjälp av "kraften" och sin ljussabel ska avancera genom spelets banor på klassiskt plattformsmaner. Det bjuds på en hel del strider med ljussabeln och utnyttjande av "kraften". Kestis har också god nytta av sin lille droidföljeslagare BD-1, som bland annat kan användas till att hacka olika terminaler.

"Fallen order" släpps den 15 november till Playstation 4, Xbox One och pc.

E3, en årlig spelmässa där världens spelgiganter visar upp sina senaste och kommande alster, pågår officiellt mellan den 11 och 13 juni i Los Angeles.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons