Annons

Dykare säkrar badsjöar - letar efter farliga föremål

Kommunens badplatser är säkra att bada vid. Dykare har undersökt badbottnarna, men inte upptäckt några farliga föremål.
Nybro • Publicerad 13 juni 2019
Matilda Eriksson har undersökt bottnarna vid kommunens badsjöar, men inte funnit några farliga föremål.
Matilda Eriksson har undersökt bottnarna vid kommunens badsjöar, men inte funnit några farliga föremål.Foto: Nybro kommun

Innan midsommar kontrolleras av tradition säkerheten vid Nybro kommuns badsjöar. En dykare kontroller att bottnarna är fria från farliga föremål, exempelvis glasflaskor eller cyklar - en kontroll som utförs varje år inför badsäsongen.

För tredje året var det Matilda Eriksson, simlärare vid Nybro Simhall, som utförde dykningarna.

Annons

– Jag har dykarcertifikat så det här uppdraget passar mig bra, säger hon.

Badplatsdykningarna i Nybro kommun sker varje år inför badsäsongen.
Badplatsdykningarna i Nybro kommun sker varje år inför badsäsongen.

I år har hon dykt i Stensjön, Stora Hindsjön, Lilla Hindsjön, Boasjön, Orranäsasjön, Långegöl, Flerohopp, Björnasjö, Rismålagöl, Skärsjön och vid Linnéasjöns två badplatser. Säkerheten vid bryggorna och livbojar ses också över.

– Det har varit bra bottnar överallt, jag har inte upptäckt några farliga föremål någonstans. Vi gör det här för att badgäster ska kunna bada säkert. Över sommaren kommer annan personal att besöka badplatserna för att kolla att allt ser bra ut, säger hon.

Anna BorgSkicka e-post
Jan StenqvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons