Annons

Duschade med täppt brunn – tvingas flytta

Familjen duschade som vanligt, trots att golvbrunnen var tilltäppt – enligt hyresvärden av kattsand. Vatten rann ut i hallen och ner genom golvet till en företagslokal.
Nu tvingas familjen flytta, efter en dom i hovrätten.
Bostad • Publicerad 9 augusti 2022
En familj i Göteborg mister sitt hyreskontrakt på grund av vanvård och en vattenskada. Arkivbild.
En familj i Göteborg mister sitt hyreskontrakt på grund av vanvård och en vattenskada. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Hyresvärden har tvingats göra renoveringar för cirka 400 000 kronor efter de vattenskador som uppstått, skriver Hem & Hyra.

Kvinnan som hyrde lägenheten i Göteborg har tidigare varnats av hyresvärden på grund av att hon städat för dåligt, vilket fått grannarna att klaga.

Annons

Att golvbrunnen i badrummet skulle ha täppts till av kattsand stämmer inte, hävdar kvinnan. Problemen beror i stället på bland annat dåligt våtrumsskydd, enligt henne.

Hyresnämnden ansåg dock att kvinnan vanvårdat lägenheten, och att vattenskadan måste ha uppstått genom att familjen duschade trots att brunnen var tilltäppt.

Nu gör hovrätten samma bedömning. Kvinnan och hennes vuxna barn tvingas flytta ut omedelbart.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons