Annons

Dryga böter för berusade elsparkcyklister

Brott • Publicerad 3 augusti 2023
Paret som körde elsparkcykel berusade har fått körkorten omhändertagna och ska betala tiotusentals kronor i böter. Arkivbild.
Paret som körde elsparkcykel berusade har fått körkorten omhändertagna och ska betala tiotusentals kronor i böter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna och en man som körde elsparkcyklar berusade har fått sina körkort indragna och böter på 18 000 respektive 28 000 kronor, rapporterar Mariestads-Tidningen.

Vid blåskontrollen hade mannen 0,32 promille alkohol i utandningsluften och kvinnan 0,19 promille.

Annons

För att en elsparkcykel ska räknas som en vanlig cykel får elmotorn inte ha en motoreffekt över 250 watt. Elmotorerna på de fordon som polisen stoppade hade en kapacitet på över 1 000 watt.

Parets elsparksfordon ansågs därför inte vara cyklar utan mopeder och eftersom det är förbjudet att framföra moped i berusat tillstånd bedömde polisen att paret var skyldiga till rattfylleri.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons