Annons

Meghan och Harry deltog i drottninghyllning

Huvudpersonen Elizabeth II själv kunde inte närvara i tacksägelsegudstjänsten i Sankt Pauls-katedralen, men hennes stora familj var på plats, inklusive barnbarnet Harry och hans hustru Meghan.
Storbritannien • Publicerad 3 juni 2022
Hertigen och hertiginnan av Sussex, det vill säga prins Harry och Meghan, under fredagens tacksägelsegudstjänst i Sankt Pauls-katedralen i London.
Hertigen och hertiginnan av Sussex, det vill säga prins Harry och Meghan, under fredagens tacksägelsegudstjänst i Sankt Pauls-katedralen i London.Foto: Matt Dunham/AP/TT
Det blev mycket stående för 96-åriga drottningen Elizabeth när hyllningarna för att hos suttit 70 år på tronen inleddes i torsdags. För hennes barnbarnbarn prins Louis blev ljudet från flyguppvisningen möjligen väl kraftigt.
Det blev mycket stående för 96-åriga drottningen Elizabeth när hyllningarna för att hos suttit 70 år på tronen inleddes i torsdags. För hennes barnbarnbarn prins Louis blev ljudet från flyguppvisningen möjligen väl kraftigt.Foto: Aaron Chown/AP/TT
Bilder av drottning Elizabeth projicerades mot Buckingham Palace i torsdags kväll.
Bilder av drottning Elizabeth projicerades mot Buckingham Palace i torsdags kväll.Foto: David Cliff/AP/TT

Redan i torsdags kväll meddelade Buckingham Palace att drottning Elizabeth valt att avstå från fredagens gudstjänst eftersom hon kände sig "krasslig". Senare kom beskedet att – den omvittnat mycket hästintresserade drottningen – även avstår från att närvara vid den klassiska hästgalopptävlingen Epson Derbypå lördagen.

Att hon är trött kanske inte är så konstigt eftersom dag ett i den fyra dagar långa hyllningen till hennes 70 år på tronen sannolikt var nog så krävande för en person som uppnått den aktningsvärda åldern av 96 år. Bland annat tog drottningen emot hyllningar från hundratusentals jublande landsmän stående på den berömda balkongen på Buckingham Palace.

Annons

Men i stort sett hela den övriga, vuxna, brittiska kungliga familjen deltog i fredagens gudstjänstmässa, rapporterar brittiska medier. Kamerablixtarna smattrade extra mycket när hertigen och hertiginnan av Sussex, i dagligt tal prins Harry och Meghan, syntes utanför kyrkan. Deltagandet i fredagens mässa var parets första officiella framträdanden på brittisk mark på över två år.

Harry och Meghan lämnade under stor uppståndelse det kungliga livet i januari 2020 och flyttade därpå till USA.

Huvudpersonen själv – drottningen – rapporteras ha följt fredagens tacksägelsegudstjänst på tv från sin bostad Windsor Castle.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons