Annons

Drönare levererar post till skotska öbor

Storbritannien • Publicerad 2 augusti 2023
Postmyndigheten Royal Mail hoppas att drönare ska förbättra servicen för boende på Orkney. Arkivbild.
Postmyndigheten Royal Mail hoppas att drönare ska förbättra servicen för boende på Orkney. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT

Vissa boende på den skotska ögruppen Orkney får från och med tisdagen sin post levererad med drönare. Det beskrivs som den första reguljära posttjänsten som sköts av de obemannade flygfarkosterna i Storbritannien.

Tanken är att underlätta transporterna mellan öarna, i synnerhet när det gäller platser som är svåra att nå. Drönare ska frakta brev och paket till öarna Graemsay och Hoy, där brevbärare sedan kommer att slutföra utdelningen på traditionellt vis.

Annons

Postmyndigheten Royal Mail säger att drönartjänsten väntas förbättra servicenivån och leveranstiderna till Graemsay och Hoy, där väder och avstånd kan orsaka störningar i utdelningen av post.

Tjänsten ska testas i tre månader, men kan komma att bli permanent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons