Annons

Dottern överklagar dom i bordellhärva

Brott • Publicerad 6 augusti 2021
Den överklagande kvinnan menar att det var de anställda vid salongerna som på eget initiativ tog betalt för sex. Arkivbild.
Den överklagande kvinnan menar att det var de anställda vid salongerna som på eget initiativ tog betalt för sex. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den yngre av de två kvinnor som i juli dömdes för att ha drivit en bordellverksamhet i Karlstad överklagar domen till hovrätten.

Enligt Nya Wermlands-Tidningen kräver hon i första hand att åtalet gällande grovt koppleri och brott mot utlänningslagen ogillas. I andra hand vill hon att koppleribrottet inte ska bedömas som grovt och att det treåriga fängelsestraff som tingsrätten dömde henne till därmed kortas.

Annons

Mor- och dotterduon dömdes vid Värmlands tingsrätt den 16 juli för att ha bedrivit bordellverksamhet vid massagesalonger i Karlstad, Stockholm, Jönköping och Göteborg. Enligt åklagaren var verksamheten omfattande och pågick i över ett år. Det ska ha rört sig om minst 1 000 sexköp enbart på salongen i Karlstad, där polisen gjorde sitt första tillslag.

Dottern har hela tiden hävdat att den enda verksamhet som förekom i massagesalongerna var just massage.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons