Annons

Domstol tar inte upp Trumps förtalsmål

USA • Publicerad 8 augusti 2023
USA:s expresident Donald Trump. Arkivbild.
USA:s expresident Donald Trump. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

En federal domare i New York har beslutat att inte ta upp det mål där USA:s tidigare president Donald Trump hävdar att han förtalats av författaren och journalisten E Jean Carroll.

Trumps stämningsansökan skickades in i juni, inte långt efter att en jury i maj funnit det bevisat att han utsatt E Jean Carroll för sexuella övergrepp i mitten av 1990-talet.

Annons

Expresidenten hävdade att Carroll förtalat honom genom att fortsätta berätta för amerikanska medier att han våldtagit henne, trots att juryn i det civilrättsliga målet ansåg att Carroll inte kunnat bevisa detta.

Domaren Lewis Kaplan skriver dock i måndagens beslut att Carrolls uttalanden om att Trump våldtog henne "i huvudsak är sanna".

I det civilrättsliga målet i våras dömdes Trump att betala Carroll fem miljoner dollar, motsvarande 50 miljoner kronor, i skadestånd. Trump har förnekat alla anklagelser och har även överklagat skadeståndsdomen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons