Annons

Dömd för ändrad datummärkning på kryddor

Brott • Publicerad 7 juni 2021
Ägaren av ett företag i Dalarna har av Falu tingsrätt dömts för bland annat brott mot livsmedelslagen. Arkivbild.
Ägaren av ett företag i Dalarna har av Falu tingsrätt dömts för bland annat brott mot livsmedelslagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ägaren av ett företag i Dalarna har av Falu tingsrätt dömts till villkorlig dom och 40 dagsböter. Ägaren anses ha ändrat datummärkningen på för gamla kryddor och även hanterat livsmedel på sätt som bryter mot lagen, rapporterar Dala-Demokraten.

Falu kommun inspekterade 2019 företagets lager, som låg i en lokal som inte var godkänd för livsmedelshantering. Dessutom uppstod misstanke om att kryddorna i lokalen packats om och fått ny datummärkning.

Annons

Vidare fanns kritik mot hygienen i lokalen och det beslutades att en stor mängd kryddor ska förstöras.

Ägaren förnekade brott och pekade på en strid med fastighetsägaren som stängt av elen, vilket i sin tur försvårat möjligheterna till rätt hygienåtgärder.

Nu har ägaren ändå dömts för överträdelserna, liksom för olovlig körning av en mindre lastbil.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons