Annons

Domare på länk – knarkrättegång måste tas om

Brott • Publicerad 9 juni 2022
En coronasmittad domare deltog i rättegången via videolänk, i|stället för att vara på plats. Nu måste ett stort narkotikamål i Göteborgs tingsrätt tas om. Arkivbild.
En coronasmittad domare deltog i rättegången via videolänk, i|stället för att vara på plats. Nu måste ett stort narkotikamål i Göteborgs tingsrätt tas om. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

En stor rättegång om narkotikabrott måste tas om i Göteborgs tingsrätt. Anledningen är att en juristdomare i målet inte var på plats under en del av rättegången.

Domaren, som hade covid-19, var i stället med på videolänk, rapporterar P4 Göteborg.

Annons

Det var ett grovt rättegångsfel, anser hovrätten för västra Sverige – som nu bestämt att förhandlingen i tingsrätten måste göras om.

Nio personer är åtalade i målet. Sju dömdes av tingsrätten. Två personer som ansetts vara ledande i brottsligheten fick fängelse i åtta respektive nio år.

Utredningen som föregick åtalet har beskrivits som en av de största i Sverige om narkotikaförsäljning via nätet. Enligt åklagarna sålde de inblandade cirka 1,7 miljoner narkotikatabletter, till ett sammanlagt värde av omkring tio miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons