Annons

Dom om bortrövad bebis står fast

Brott • Publicerad 6 maj 2019
Polisen satte in ett stort sökpådrag när en bebis i en barnvagn försvann vid en förskola i Göteborg i januari.
Polisen satte in ett stort sökpådrag när en bebis i en barnvagn försvann vid en förskola i Göteborg i januari.Foto: Thomas Johansson/TT

Hovrätten fastställer straffet två års fängelse för en kvinna som förde bort en bebis i en barnvagn i Göteborg.

Barnet och barnvagnen försvann vid en förskola på Hisingen i januari. Mamman hade ställt vagnen utanför förskolan, medan hon hämtade ett syskon till bebisen. Polisen startade en stor sökinsats. Efter två timmar hittades barnet och barnvagnen vid ett köpcentrum, cirka två kilometer från förskolan. Den lilla flickan var välbehållen.

Annons

Den åtalade kvinnan har medgett att hon tog barnvagnen vid förskolan, med säger att hon först inte såg barnet. Kvinnan, som var påverkad av både alkohol och narkotika, uppger att hon var ute efter barnvagnen.

Hon dömdes i tingsrätten till två års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande. Nu gör hovrätten för västra Sverige samma bedömning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons