Annons

Dödstalet stiger efter Ians framfart

USA • Publicerad 3 oktober 2022
Ovädret Ian slog hårt mot bland annat North Charleston i delstaten South Carolina. Bild från 30 september.
Ovädret Ian slog hårt mot bland annat North Charleston i delstaten South Carolina. Bild från 30 september.Foto: Meg Kinnard/AP/TT

Fler än 80 personer har bekräftats döda i samband med orkanens Ians härjningar, rapporterar The Guardian.

Florida står för merparten av dödsfallen. Bara i Lee County på delstatens sydvästra kust har hittills över 40 människor hittats omkomna. Dödstalet befaras dock stiga i takt med att vattenmassorna drar sig undan från översvämmade områden och räddningsarbetare når platser som skurits av från omvärlden.

Annons

Floridaborna ifrågasätter nu beredskapen i Lee County och kritiserar myndigheterna för att inte ha beordrat evakueringar i tid.

USA:s president Joe Biden är tillsammans med sin fru Jill Biden ute på en turné genom de orkandrabbade områdena. På måndagen besöker de Puerto Rico, där tusentals invånare fortsatt är strömlösa två veckor efter orkanen Fionas framfart. På onsdag besöker presidentparet Florida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons