Annons

Dödstal stiger efter svår lastbilsolycka i Kenya

Minst 49 personer omkom i en allvarlig trafikolycka i västra Kenya på fredagen. Olyckan är en av de allvarligaste i landet på flera år.
Kenya • Publicerad 1 juli 2023
Lastbilsolyckan i Kenya är en av de allvarligaste i landet på flera år.
Lastbilsolyckan i Kenya är en av de allvarligaste i landet på flera år.Foto: AP

En lastbilschaufför misstänks ha förlorat kontrollen över sitt fordon och kört in i bilar, minibussar, motorcyklar och marknadsstånd vid en vältrafikerad korsning under fredagskvällen.

Totalt var nio fordon inblandade i olyckan, enligt lokala medier.

Annons

Olyckan skedde på motorvägen mellan städerna Kericho och Nakuru, ungefär 20 mil nordväst om huvudstaden Nairobi. Förutom 49 döda har minst 30 personer skadats och förts till sjukhus.

– Olyckan hände på ett ögonblick, många av dem hade ingen tid att fly, säger ett av vittnena, Joel Rotich, till AFP.

– Det var stor förvirring eftersom människor skrek överallt och alla sprang efter olyckan, fortsätter han.

Under lördagen arbetar räddningspersonal fortfarande vid lastbilen, bland annat med att avlägsna kvarlevor från det förstörda fordonet.

Minst 21 760 människor var inblandade i trafikolyckor i Kenya förra året, och 4 690 personer omkom i trafiken under året, enligt myndigheternas siffror.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons