Annons

Dödsfall och inställda flyg efter stormen Poly

Stormen Poly drog tidigt på onsdagen in över den nederländska kusten och delar av Tyskland med vindbyar på upp till 33 meter per sekund. Två personer har dödats och hus och bilar skadats av omkullfallna träd.
Nederländerna • Publicerad 5 juli 2023
En kraftig sommarstorm har orsakat stor förödelse i Amsterdam.
En kraftig sommarstorm har orsakat stor förödelse i Amsterdam.Foto: Evert Elzinga/ANP/AFP
Ett oväder ställer till det för flygtrafiken till och från flygplatsen Schiphol i den nederländska huvudstaden Amsterdam. Arkivbild.
Ett oväder ställer till det för flygtrafiken till och från flygplatsen Schiphol i den nederländska huvudstaden Amsterdam. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Nederländernas meteorologiska institut utfärdade under förmiddagen en röd stormvarning, den högsta varningsnivån, för stora delar av landet. En vindby på kusten väster om Amsterdam registrerades till drygt 146 kilometer i timmen och myndigheterna har uppmanat människor att stanna inomhus.

I staden Haarlem dödades en kvinna när ett träd föll på en bil. Två män har också skadats allvarligt i Amsterdam av fallande träd och kraftledningar, uppger lokala medier. Ett träd föll på en husbåt i en av Amsterdams kanaler, medan ett annat välte över en spårvagn i Haag utan att någon kom till skada.

Annons

Stormen har även medfört stora störningar i flygtrafiken till och från flygplatsen Schiphol – en viktig knutpunkt för flyg från Asien, Mellanöstern och USA till resten av Europa. Över 400 flighter har fått ställas in.

Kraftiga vindbyar drabbade också delar av nordvästra Tyskland. I Rhede nära den holländska gränsen omkom en kvinnlig fotgängare när hon träffades av ett fallande träd.

Under eftermiddagen har beredskapsnivån sänkts då när stormen går mot nordost och försvagas. Den väntas under kvällen blåsa in i Tyskland och Danmark.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons