Annons

Dödlig nattattack mot guldgruva

Burkina Faso • Publicerad 2 april 2022
Militär och polis i Burkina Faso har svårigheter i att stoppa extremgruppers våldsbrott. Arkivbild.
Militär och polis i Burkina Faso har svårigheter i att stoppa extremgruppers våldsbrott. Arkivbild.Foto: Sam Mednick/AP/TT

Minst 20 personer som arbetade i eller bodde nära en guldgruva i Burkina Faso har dödats av beväpnade gärningsmän. Attackerna genomfördes natten till fredagen i Namentengaprovinsen.

Uppgifterna kommer från lokalbefolkningen. Trots att dödsfallen inte har bekräftats av myndigheter eller oberoende källor, så brukar ofta liknande uppgifter stämma.

Annons

– Tiotals beväpnade män kom på motorcyklar, och angrep de som arbetade i guldgruvan i Kougdiguin, berättar en person för nyhetsbyrån AFP.

Bland dödsoffren fanns både män och kvinnor. En uppgift gör gällande att även barn dödats. Ungefär lika många skadades.

För drygt två veckor sedan genomfördes två liknande attacker mot så kallade informella guldgruvor, med ett 20-tal dödsoffer som resultat. Sammanlagt tros ett 80-tal människor ha dödats de senaste veckorna av beväpnade gärningsmän som tros tillhöra militanta extremistgrupper.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons