Annons

Dödstal stiger efter explosion på bensinmack

Tio människor har mist livet i en explosion på en bensinmack i Creeslough i nordvästra Irland, meddelar den irländska polisen Gardai.
Irland • Publicerad 8 oktober 2022
Räddningspersonal arbetar på lördagen vid bensinmacken som exploderade i samhället Creeslough i norra Irland under fredagen.
Räddningspersonal arbetar på lördagen vid bensinmacken som exploderade i samhället Creeslough i norra Irland under fredagen.Foto: Brian Lawless/AP/TT

Räddningspersonal fortsatte att gå igenom bråte efter explosionen i grevskapet Donegal.

Flera personer skadade personer vårdas på sjukhus.

Annons

Explosionen inträffade under fredagen, då tre döda kunde konstateras. Dödstalet fortsatte sedan att stiga.

Orsaken till explosionen utreds.

Irlands premiärminister Micheál Martin säger att lördagen är en av de "mörkaste dagarna för Donegal och hela landet".

– Människor över hela ön kommer att bedövas av samma känsla av chock och total förödelse som Creesloughs invånare efter denna tragiska förlust av liv, säger han.

Runt 400 människor bor i samhället Creeslough, som ligger knappt fem mil från gränsen till Nordirland. Bensinstationen ligger på väg N56.

Räddningspersonal från Irland och Nordirland söker tillsammans med hundar igenom bråten efter explosionen.

I byggnaden där explosionen inträffade låg samhällets huvudbutik och postkontor. Två intilliggande bostadshus har rasat och en fasad på en annan intilliggande byggnad har kollapsat.

Kieran Gallagher, vars hus ligger cirka 150 meter från platsen, säger att explosionen lät som en "bomb".

– Jag var i mitt hus vid tidpunkten och hörde explosionen. Jag visste direkt att det var något – det var som en bomb som exploderade, säger han till BBC.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons