Annons

Dna-träff avslöjar misstänkt serievåldtäktsman

En man som sitter häktad för flera våldtäktsförsök på Södermalm knyts nu även till en överfallsvåldtäkt i Rågsved förra sommaren.
Brott • Publicerad 12 november 2020
Mannen greps efter en spaningsinsats den 28 oktober i Stockholmsområdet. Arkivbild.
Mannen greps efter en spaningsinsats den 28 oktober i Stockholmsområdet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen har bedrivit en omfattande utredning om de våldtäkter och våldtäktsförsök som inträffade i Rågsved i Stockholm förra året.

"Vi har verkligen velat hitta honom och vi har gjort många utredningsåtgärder", säger Åsa Hansson, gruppchef på grova brott Syd, enligt ett pressmeddelande.

Fantombild

Annons

På kort tid inträffade två våldtäkter och två våldtäktsförsök i stadsdelen, och polisen topsade bland annat hundratals personer i jakten på gärningsmannen. Polisen gick även ut med en fantombild och vädjade efter tips för att kunna gripa den misstänkte, utan framgång.

Men en 23-årig man som greps i slutet på oktober misstänkt för en rad andra sexualbrott på Södermalm i Stockholm, kan nu knytas till en av överfallsvåldtäkterna i Rågsved, som inträffade 7 juli förra året.

– Den dna-träffen ramlade in efter att han blivit frihetsberövad för de andra brotten. Jag kommer även begära honom häktad för det "nya" brottet i Rågsved, säger åklagare Daniel Strand som leder ärendet.

Flera försök

Mannen sitter sedan två veckor tillbaka häktad på sannolika skäl för bland annat tre våldtäktsförsök.

– Vid ett av dem påstår jag även människorov och rån. För de andra två våldtäktsförsöken sitter han även häktad för försök till människorov, säger Daniel Strand.

TT: Det var flera liknande brott som ägde rum i Rågsved under förra året, kan han bli misstänkt även för dem?

– Jag vet att Rågsved är ett spaningsärende, så det har varit polisutrett. Jag har naturligtvis sagt till polisen att kolla upp de andra ärendena, men det har inte hamnat hos mig än.

Mannen nekar till brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons