Annons

DN/Ipsos: Tre mandat skiljer mellan blocken

Politik • Publicerad 6 september 2022
Sedan förra mätningen har Magdalena Anderssons sida ökat något, mycket tack vare en ordentlig höjning för Centerpartiet. Arkivbild.
Sedan förra mätningen har Magdalena Anderssons sida ökat något, mycket tack vare en ordentlig höjning för Centerpartiet. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Med fem dagar till valet krymper avståndet mellan blocken. Det visar DN/Ipsos mätning. 0,7 procent skiljer blocken åt, den minsta skillnaden i de tre mätningar som DN/Ipsos gjort i augusti och september.

Om mätningen var valresultat hade S, V, MP och C tillsammans fått 176 mandat medan M, SD, KD och L hade fått 173.

Annons

– Det är så jämnt att det inte går att säga vem som kommer att vinna. Valet blir en nagelbitare, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos till DN.

SD backar nästan två procent och M går upp med 1,4 procent jämfört med förra mätningen. SD är dock fortfarande näst största parti.

Undersökningen baseras på intervjuer med 1 730 personer under perioden 1 till 6 september.

Fakta: Ipsos mätning 1 till 6 september

Frågan löd: Om det var val till riksdagen i dag, vilket parti skulle du då rösta på? Svar från den 1 till 6 september med svar från undersökningen den 26-30 augusti inom parentes.

S: 28,4 (28,3)

M: 18,2 (16,8)

SD: 20,4 (22,2)

V: 8,4 (8,7)

C: 7,6 (6,1)

KD: 6,2 (6,1)

L: 4,2 (4,8)

MP: 5,3 (5,7)

Källa: Dagens Nyheter/Ipsos

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons