Annons

Djurgården slog Sirius – Ring hjälte igen

Jonathan Ring gjorde totalt fyra allsvenska mål för Djurgården förra säsongen.
Nu har Djurgårdsmittfältaren gjort fyra mål på de fyra senaste allsvenska matcherna.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2019
Jonathan Ring gjorde sitt fjärde mål på fyra matcher.
Jonathan Ring gjorde sitt fjärde mål på fyra matcher.Foto: Staffan Claesson/TT

Jonathan Ring gör nu sin sjunde allsvenska säsong och har tidigare noterats för som mest fem mål i högsta serien under 2016 då han spelade i Kalmar.

2017 gjorde han fyra allsvenska mål, även det i Kalmar och förra året blev det återigen fyra fullträffar men nu i Djurgården.

Annons

Den här våren och inte minst i maj har 27-åringen hittat en extra växel.

Han gjorde ett mål mot Falkenberg den 15 maj, var mållös mot Elfsborg fyra dagar senare, gjorde två av Djurgårdens tre mål mot Östersund i söndags och nu alltså det första målet under lördagens bortamatch mot Sirius.

"Skulle bli besviken"

– Det finns mer att hämta. Jag hoppas jag kan göra ännu fler när höstsäsongen börjar, säger Ring.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson hoppas inte, han är säker på att det kommer mer:

TT: Tio mål kanske?

– Det har han alla möjligheter att göra. Vi har 18 matcher kvar, jag skulle bli besviken om Jonathan bara gör ett till. Vi tog hit honom då vi visste att han är en bra spelare och han kommer att göra en bra höst nu när han har fått den här framgången.

Den här lördagen fick Ring Siriusförsvaret att se minst sagt handlingsförlamat ut då han sköt bollen mellan hemmalagets mittbackar och förbi Siriusmålvakten John Alvbåge till 1–0.

Hemligheten bakom målformen finns dels i ett ökat självförtroende samt en positionsförändring i spelet där Ring i stället för en utpräglad ytterroll nu går mer inåt banan.

"Passar mig"

– Det sätter honom i väldigt bra lägen. Nu får han en fri roll att vara kreativ och kommer in till avslut oftare, förklarar Bosse Andersson.

Djurgårdsmittfältaren håller med:

Annons

– Sättet som vi spelar nu, det passar mig. Vi kanske inte hade så mycket bollinnehav i dag som vi vill ha men vi försöker sätta offensiv press på motståndarna och jag gillar att ha mycket boll, är skicklig med bollen och därför passar det här spelet mig, säger Ring.

TT: Vad i tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs ledarskap är det som har lyft dig?

– De pushar en hela tiden och vill att man ska våga. Att ha deras förtroende ger ett självförtroende som gör att man vågar på planen. Man får och vågar misslyckas också. Gör du något som inte blir bra och ändå får fortsätta spela så är det positivt för ditt eget självförtroende.

TT: Du är ett mål ifrån ditt personliga målrekord i allsvenskan. Finns det ett eller fler mål kvar?

– Fler! Det finns mer att hämta. Det är bara fortsätta att jobba hårt så kommer det fler mål, jag vet att jag har det i mig, säger Ring.

Passivt Sirius

Sirius saknade å sin sida pondus och var alldeles för passiva mot Djurgården som under våren tagit sju vinster och tre oavgjorda på lagets tolv spelade matcher.

Enda plumpen i protokollet stavas Stockholmsderbyn, där Djurgården har förlorat mot såväl Hammarby (1–2) som AIK (0–2).

Men Jonathan Ring ser två vinster i höst framför sig.

– Det är bara att se den matchen som vilken som helst så kommer det gå bra.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons