Annons

Disco Volante glänste i Neapel

Disco Volante presterade karriärens två bästa insatser i italienska storloppet Gran Premio Lotteria i Neapel. Han vann försöket väldigt enkelt men räckte inte till mot franske Bell Avis i finalen.
Trav • Publicerad 1 maj 2019

Melander såg det spännande loppet hemma i Enköping. Han fick se Björn Goop köra till spets i försöket och Disco Volante var ohotad över upploppet. Segertiden var 1.11,9 och det var fyra längder ner till resten.

I finalen visade Disco Volante samma explosivitet i starten och satt i spets på bara ett par steg. Hemmahoppet och försöksvinnaren Vitruvio kom upp utvändigt om Goop men pressade inte upp farten nämnvärt. Bakom fick Bell Avis ett perfekt lopp som tvåa i andraspår och Jean-Michel Bazire kunde vänta med attacken till sista kurvan.

Annons

– Det var inte så mycket att göra åt vinnaren, han var bättre. Men Disco är ju helt grön i sådana här sammanhang. Man måste också tänka på att han har den långa resan till Neapel i benen, sade Stefan Melander.

Andrapriset var värt en dryg miljon kronor. Solvallas Anders Malmrot var på plats på San Agnano-banan och han lär bjuda in Disco Volante inom kort till Elitloppet om en knapp månad.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons