Annons

Explosion i Malmö – två anhållna

Brott • Publicerad 3 juni 2021
Polisens kriminaltekniker på plats vid en entré till ett flerfamiljshus i Malmö efter en detonation natten till torsdagen. Samma fastighet drabbades för någon vecka sedan av en liknade explosion.
Polisens kriminaltekniker på plats vid en entré till ett flerfamiljshus i Malmö efter en detonation natten till torsdagen. Samma fastighet drabbades för någon vecka sedan av en liknade explosion.Foto: Johan Nilsson/TT

En detonation inträffade vid ett flerfamiljshus i stadsdelen Lindeborg i Malmö vid 00.20 natten mot torsdag. Två män har anhållits misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

Det drabbade huset är samma fastighet där en liknande detonation inträffade förra veckan och polisen utreder samband mellan de två händelserna.

Annons

– Det är för tidigt att säga något om det, men självklart sticker det ut att det har varit en sprängning i närtid vid samma fastighet. Men för tillfället utreds de separat, säger Patric Fors på polisens ledningscentral.

Polisen har tidigare uppgett att en uppringare sett personer fiffla med något som uppfattades som en bomb.

– Vi skickar ditt patruller och kan gripa två män på cykel som är på väg från platsen, sade Andreas Hulting vid polisen till SVT Nyheter Skåne under natten.

Enligt polisen har ingen person skadats men det är skador på en fastighet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons