Annons

De leder Världens barn-galan

Tv • Publicerad 12 september 2019
Marika Carlsson och Emma Molin är bland de programledare som står värdar för "Tillsammans för världens barn". Pressbild.
Marika Carlsson och Emma Molin är bland de programledare som står värdar för "Tillsammans för världens barn". Pressbild.Foto: Magnus Liam Karlsson/Janne Danielsson/Magnus Ragnvid/Bo Håkansson/Carl-Johan Söder

Det kan tänkas bli bitvis trångt på scenen under Sveriges största insamlingsgala, "Tillsammans för världens barn". Galan sänds den 4 oktober i SVT och har denna gång inte mindre än åtta programledare på scenen.

De som kommer att leda direktsändningen är Marika Carlsson, Emma Molin, Josefin Johansson, Clara Henry, Beppe Starbrink, Micke Leijnegard, Erik Saade och Mats Nyström. Under galan möter tittarna bland annat två barn som själva har samlat in 100 000 kronor. De åker till Nepal för att träffa barn som får möjlighet att gå i skolan tack vare stöd från Världens barn.

Annons

"De mest utsatta i vår värld är barnen. Dör deras föräldrar har de inget och är helt skyddslösa. Vi kan hjälpas åt att göra deras tillvaro drägligare och tryggare. Jag känner mig ödmjukt stolt över att få vara med att leda 'Tillsammans för världens barn'", säger Marika Carlsson i ett pressmeddelande.

Radiohjälpens insamling för Världens barn är ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio och 14 humanitära organisationer. Sedan starten 1997 har svenska folket skramlat sammanlagt 1,6 miljarder till Världens barn.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel namn på de barn som fick åka till Nepal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons