Annons

Darrande hand avslöjade 345 kilo cannabis

Brott • Publicerad 7 juni 2021
När lastbilen anlände till Öresundsbrons betalstation i januari märkte tullarna direkt att det var något som inte stämde. Arkivbild.
När lastbilen anlände till Öresundsbrons betalstation i januari märkte tullarna direkt att det var något som inte stämde. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Väl dolt bland en last med parkettgolv låg mängder av inplastad cannabis – totalt 345 kilo. När lastbilen anlände till Öresundsbrons betalstation i januari märkte tullarna direkt att det var något som inte stämde.

Med "darrande hand" överlämnade föraren transportdokumenten, konstaterade en tulltjänsteman efteråt. Dokumenten innehöll dessutom andra uppgifter om både destination och lastningsplats än vad föraren muntligen uppgav. Lastbilen var oproffsigt lastad och inte alls så fylld med varor som lastfordon med importvaror brukar vara. När narkotikahund tillkallades visade den stort intresse.

Föraren åtalas för synnerligen grov narkotikasmuggling vid Malmö tingsrätt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons