Annons

Därför får låtskrivarna mer utrymme

Melodifestivalen • Publicerad 1 februari 2020
Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent.
Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tidigare har ett kort filmklipp presenterat Melodifestivalartisterna innan de går upp på scenen. Under årets deltävlingar lyfts i stället bidragets låtskrivare fram innan det är dags för artisterna att ta ton.

– Det är viktigt, utan upphovspersoner har vi ingen tävling. Det är otroligt begåvade låtskrivare som är med, och väldigt många olika, säger Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent.

Annons

Hon berättar att produktionen har funderat under en längre tid på olika sätt att ge utrymme även för personerna bakom bidragen.

– Jag hoppas att det blir en positiv konsekvens av det, att det attraherar fler att skriva låtar och vara med i Melodifestivalen, säger Karin Gunnarsson.

Även om många olika ansikten lyfts fram, återkommer vissa. Jimmy Jansson har till exempel skrivit sex låtar i årets Melodifestival, varav två tävlar i den första deltävlingen i Linköping: Robin Bengtssons "Take a chance" och Malou Prytz "Ballerina".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons