Annons

Dals-Ed vädjar till invånarna: Sälj mark

Ekonomi • Publicerad 6 juni 2021
Många av företagen är intresserade av att etablera sig i sjönära miljö. Arkivbild.
Många av företagen är intresserade av att etablera sig i sjönära miljö. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Dals-Eds kommun vädjar till privatpersoner att sälja mark till företag som vill etablera sig inom besöksnäringen, eftersom kommunen inte har någon egen mark som passar för ändamålet, rapporterar SVT Väst.

– Vi måste få loss mark för att kunna satsa på besöksnäringen, säger Tommy Nerstrand, näringslivsutvecklare i Dals-Eds kommun.

Annons

Han säger till tv-kanalen att att flera företag har hört av sig på sistone eftersom de är intresserade att etablera sig.

– Det som nio av tio vill ha är naturligtvis att kunna etablera sig i närheten av vatten, sjönära miljö, eller längs en mindre älv eller ett vattendrag ute i skogen, säger Nerstrand.

Men hittills har intresset att sälja mark varit svalt.

– Det är inte så många som har hört av sig. Vi har kanske en som vi kan peka på, men det kommer tror jag, jag är optimist, säger Nerstrand till SVT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons