Annons

Dålig säkerhet vid dödlig brand på semesterhem

Frankrike • Publicerad 10 augusti 2023
Det fanns stora säkerhetsbrister på semesterhemmet i franska Wintzenheim där 11 personer omkom på onsdagen. Arkivbild
Det fanns stora säkerhetsbrister på semesterhemmet i franska Wintzenheim där 11 personer omkom på onsdagen. ArkivbildFoto: 

Semesterhemmet i östra Frankrike, där elva personer dog i en brand under onsdagen, levde inte upp till säkerhetsföreskrifterna, säger åklagare Nathalie Kielwasser under torsdagen.

Branden, som president Emmanuel Macron beskriver som "en tragedi" utbröt på ett boende i staden Wintzenheim nära den tyska gränsen där en grupp personer med funktionsnedsättningar tillbringade semestern.

Annons

"Boendet hade inte genomgått den obligatoriska säkerhetsinspektionen" och "hade inte de egenskaper som krävs för att ta emot allmänheten", säger vice åklagaren för staden Colmar, Nathalie Kielwasser, till AFP. Bland annat fanns det för få brandvarnare i byggnaden, säger hon.

Alla gäster på bottenvåningen i det timrade huset lyckades ta sig ut, men de på övervåningen fångades av lågorna och dog av den giftiga röken, enligt räddningstjänsten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons