Annons

Dalai lama skickade brev till Greta Thunberg

"Det är väldigt uppmuntrande att se hur du har inspirerat andra unga människor att följa dig och att säga ifrån".
Det skriver den tibetanske andlige ledaren Dalai lama i ett brev till den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg.
Klimat • Publicerad 2 juni 2019
Dalai lama hyllar Greta Thunberg i ett personligt brev till den svenska miljöaktivisten.Foto: Ashwini Bhatia AP/TT

Brevet har publicerats på Dalai lamas , vilket Dagens Nyheter var först att rapportera om.

Dalai lama skriver att det inte är för sent att få världens klimat på rätt köl igen: "Vi människor är den enda arten med makten att förstöra planeten så som vi känner till den. Men om vi har kapacitet nog att förstöra den har vi också kapacitet att skydda den."

Annons

"Det är uppmuntrande att se hur du har öppnat upp världens ögon gällande de akuta i att skydda vår planet, vårt enda hem. Samtidigt har du inspirerat så många bröder och systrar att gå med i rörelsen", heter det vidare i brevet.

Dalai lama är inte den första internationella ledaren som hyllar Thunbergs insatser för miljön. Tidigare har bland andra USA:s tidigare president Barack Obama, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och påve Franciskus gjort detsamma.

Greta Thunberg har också sedan hon påbörjade sin skolstrejk för klimatet talat inför EU-parlamentet och träffat några av Europas mäktigaste ledare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons