Annons

Känslosam seger för Ahlberg på Anderstorp

Andreas Ahlberg tog sin allra första seger i TCR Scandinavia och hade nära till tårarna efter att ha gått i mål på Anderstorp.
Bilsport • Publicerad 2 juni 2019
Andreas Ahlberg tog sin första seger i TCR Scandinavia. Arkivbild.
Andreas Ahlberg tog sin första seger i TCR Scandinavia. Arkivbild.Foto: Jonas Dagson/TT

Andreas Ahlberg vann det andra heatet som kördes med delvis omvänd startordning jämfört med resultatet från första heatet. Volkswagen-föraren startade som trea och tog sig upp i ledningen med hälften av loppet kvar att köra.

Han lyckades sedan hålla undan för en vilt satsande Tobias Brink som förgäves försökte köra om.

Annons

– Det var de längsta sex varven jag åkt i hela mitt liv, utbrast en tårögd Ahlberg i Bilsportförbundets tv-sändning.

Jessica Bäckman, som gjorde tillfällig comeback i svensk standardsvagnsracing, efter framgångar i TCR Europe, kom trea i det andra heatet.

Det första heatet vanns av Robert Dahlgren. PWR-föraren startade längst fram och behöll ledningen hela loppet. Det blev en odramatisk seger för Dahlgren som även var snabbast i tidskvalet.

– Det satt hela vägen. Jag hade en drömbil att köra, sade Dahlgren i intervjun efter loppet i Bilsportförbundets tv-sändning.

Segern var en liten revansch för Dahlgren som drabbades av ett omstritt tidstillägg efter en sammanstötning i den första deltävlingen för en månad sedan och flyttades ner fyra placeringar i resultatlistan till en sjätte plats.

Efter den helgen ledde Andreas Wernersson sammandraget i TCR Scandinavia-serien. Han kom tvåa i söndagens första heat, 6,6 sekunder bakom Dahlgren.

Dahlgren är ny ledare i förarmästerskapet med 68 poäng, en före Andreas Ahlberg och ytterligare tre ner till Andreas Wernersson och Tobias Brink.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons