Annons

Dadgostar: Viktigaste valet i mitt liv

Politik • Publicerad 10 september 2022
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar valkampanjar i Vasaparken i Västerås.
Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar valkampanjar i Vasaparken i Västerås.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar tror att helheten blir avgörande får årets val snarare än någon specifik fråga, säger hon till TT när hon valspurtar i Västerås.

Hon upprepar att partiet är berett att hjälpa Magdalena Andersson (S) till statsministerposten och att kompromissa med de andra partierna för att bilda en stabil regering.

Annons

— Det första vi ska göra förstås är att få ner elpriserna. Det är nummer ett.

Efter hennes besök i Västerås står Örebro och Uppsala på schemat. På valdagen ringer väckarklockan vid 07, då ska Dadgostar och hennes sambo först gå och rösta – sedan väntar en turné i Stockholm för att övertyga de sista osäkra väljarna.

– Det här kanske är det viktigaste valet jag har varit med om i mitt liv. Det är ett ödesval och skillnaden mellan om vi ska fortsätta vara ett välfärdsland, med starka försäkringar i botten och bra pension, eller om vi ska sälja ut vårt land till utländska riskkapitalbolag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons