Annons

Då lanseras Apples nya tv-tjänst

Tv • Publicerad 10 september 2019
Apples vd Tim Cook presenterar nyheter från teknikjätten vid huvudkontoret i Kalifornien.
Apples vd Tim Cook presenterar nyheter från teknikjätten vid huvudkontoret i Kalifornien.Foto: Tony Avelar/AP/TT

Apple ger sig in i strömningskriget och utmanar jättar som Amazon, Netflix och Disney när det kommer till att leverera strömmade tv-serier och filmer till konsumenter hemma i sofforna.

Vid Apples årliga event i Steve Jobs Theater vid huvudkontoret i Kalifornien avslöjade företaget att den nya tjänsten, som kallas Apple tv plus, kommer att släppas i 100 länder den 1 november i år.

Annons

Priset för den nya tjänsten kommer att vara 5 dollar i månaden i USA, vilket motsvarar cirka 48 svenska kronor.

Enligt Apple kommer alla som köper en ny telefon, surfplatta eller dator från teknikjätten att bjudas på ett års abonnemang av den nya tjänsten.

Apple har tidigare sagt att de planerar att lägga två miljarder dollar på eget innehåll till tjänsten under 2019. Bland annat i form av dramaserien "The morning show" med Reese Witherspoon, Steve Carell och Jennifer Aniston i huvudrollerna. Dessutom planeras ett tv-program med Oprah Winfrey och en nyversion av Steven Spielbergs "Amazing stories".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons