Annons

Då kommer filmversionen av "Hamilton"

Film • Publicerad 3 februari 2020
Lin Manuel Miranda spelar Alexander Hamilton i "Hamilton". Arkivbild.
Lin Manuel Miranda spelar Alexander Hamilton i "Hamilton". Arkivbild.Foto: Carlos Giusti/AP/TT

Musikalen "Hamilton" kommer att kunna ses på bio i oktober 2021. Det meddelar skaparen Lin Manuel Miranda, som även spelar huvudrollen som den amerikanske revolutionären Alexander Hamilton i originaluppsättningen, skriver The Wrap. Det handlar dock inte om en filmatisering, utan om en filmad scenföreställning från 2016.

Släppet av en filmversion har dragit ut på tiden, främst eftersom skaparna har velat att så många som möjligt först ska se musikalen på en riktig scen. Nu har uppsättningen både turnerat och haft premiär i flera andra städer, som Chicago och London. Den visades för första gången i New York 2015.

"Hamilton" utspelar sig på 1700-talet och handlar om när USA blev en självständig nation. Rollerna spelas av i huvudsak svarta skådespelare och musiken baseras på hiphop. Lin Manuel Miranda har vunnit flera Tonystatyetter för både manus och musik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons