Annons

Cyklist påkörd av bil – svårt skadad

Brott • Publicerad 9 juni 2022
En cyklist i 65-årsåldern har förts till sjukhus i Uppsala för vård sedan han blivit påkörd av en bil i Borlänge. Arkivbild.
En cyklist i 65-årsåldern har förts till sjukhus i Uppsala för vård sedan han blivit påkörd av en bil i Borlänge. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En manlig cyklist i 65-årsåldern har skadats allvarligt efter att ha blivit påkörd av en bil, skriver polisen på sin hemsida. Olyckan skedde vid 19-tiden på onsdagskvällen, i höjd med Lennheden i Borlänge kommun.

Cyklisten fördes först till akutmottagningen i Falun men fick enligt region Dalarnas presskommuniké skickas vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Föraren av bilen, en kvinna i 30-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Hennes bil är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons