Annons

Covidsjuk partner får vara med vid förlossning

Coronaviruset • Publicerad 2 februari 2022
Nu kan även covidsmittade partners i Region Jönköping få vara med under förlossningen. Arkivbild.
Nu kan även covidsmittade partners i Region Jönköping få vara med under förlossningen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Trots fortsatt hög smittspridning lättar nu förlossningsvården i Region Jönköping på restriktionerna. Från och med nu tillåts en partner som är covidpositiv eller som har milda symptom att vara med under själva förlossningen, rapporterar SVT Jönköping.

Anledningen till att det sker nu är att det är hög sannolikhet att den födande kvinnan redan är smittad, då överväger fördelen med att de blivande föräldrarna får vara tillsammans, resonerar regionen.

Annons

– Vi har covidsmittande blivande mammor så gott som dagligen på våra förlossningsavdelningar och har rutiner för hur vi ska klä oss och arbeta på rummen när det är covidsmitta, säger Johan Skoglund, verksamhetschef för kvinnokliniken på länssjukhuset Ryhov, till SVT Jönköping:

Förhållningsreglerna som gäller är då att partnern måste stanna inne på rummet och får inte får följa med om det blir kejsarsnitt. När barnet är fött måste partnern åka hem igen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons