Annons

Covidsjuk läkare fall för Arbetsmiljöverket

Coronaviruset • Publicerad 8 maj 2021
Västra Götalandsregionen anmäler en händelse där en överläkare gick till jobbet med covid-symtom. Arkivbild.
Västra Götalandsregionen anmäler en händelse där en överläkare gick till jobbet med covid-symtom. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Region Västra Götaland anmäler en händelse där en överläkare gick till jobbet med covid-symtom och smittade andra, rapporterar Göteborgs-Posten.

Det var i oktober i fjol som en överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset jobbade trots uppenbara symtom på covid-19.

Annons

Vid flera tillfällen uppmanades läkaren att gå hem. Men vederbörande uppgav att denna hade antikroppar och att det därför inte fanns skäl till oro. Först efter två dagar lämnade läkaren jobbet.

Därefter konstaterades det att denne hade covid-19 och att något antikroppstest aldrig hade gjorts.

Läkaren, som misstänks ha smittat 13 personer, avskedades av sjukhuset. Av dem som smittades var en patient, två anhöriga och resten personal.

Läkaren har också anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) som en risk för patientsäkerheten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons