Annons

Covidhärjat Österrike stänger skolor

Österrike • Publicerad 13 november 2020
Arbetare bygger ett staket runt julmarknaden framför Burgtheater i Wien, vars öppning har skjutits upp på obestämd framtid.
Arbetare bygger ett staket runt julmarknaden framför Burgtheater i Wien, vars öppning har skjutits upp på obestämd framtid.Foto: Ronald Zak/AP/TT

Stängda skolor och hårdare kontaktrestriktioner – det är två av de åtgärder som Österrike nu vidtar för att få bukt med den skenande smittspridningen i landet, erfar flera österrikiska medier.

De nya reglerna kallas i Die Presse för en "marsliknande lockdown", och väntas gälla i två till tre veckor. Beskrivningen syftar på vårens hårda regim, då österrikarna i princip bara fick lämna hemmet för att jobba, köpa mat eller medicin eller hjälpa andra, med vissa undantag.

Annons

– Antalet nya fall exploderar, intensivvårdsavdelningarna blir allt mer pressade, säger en icke namngiven regeringskälla till tidningen.

Detaljerna väntas på en regeringspresskonferens på lördagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons